Griekse spinaziesoep met ei en citroensap

    Griekse spinaziesoep met ei en citroensap

    3keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Een gezonde variatie op een traditioneel recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 bosuitjes, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, fijngesneden
    • 7 dl kippenbouillon, ontvet
    • 300 g fijngesneden spinazie (diepvries)
    • ½ theel. oregano
    • 75 g langkorrelige zilvervliesrijst, gaargekookt (circa 200 g)
    • 1 theel. citroenraspsel
    • 3 eetl. versgeperst citroensap
    • 1 groot ei + 2 eiwitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de bosuitjes en knoflook in een middelgrote pan, voeg 4 eetl. bouillon toe en laat ze circa 2 min. pruttelen op matig vuur.
    2. Voeg de rest van de bouillon, de spinazie en de oregano toe. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en laat hem afgedekt circa 5 min. trekken tot de spinazie gaar is.
    3. Roer de rijst, het citroenraspsel en -sap en het zout door de soep en breng hem aan de kook. Schep 1¼ dl van de hete bouillon in een maatbeker. Klop in een middelgrote kom het ei en de eiwitten los met een ballongarde, terwijl u de hete bouillon erbij schenkt. Klop dit eimengsel door de soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren