Groene rijst

    Groene rijst

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    Maak dit als eerste!

    Smakelijke rijst met koriander en bosui, lekker om te serveren bij bijvoorbeeld curry's, roerbakgerechten en Mexicaanse gerechten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. olijfolie
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 200 g rijst
    • zout
    • ½ bosje koriander of bladpeterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olie in een middelgrote pan op matig vuur. Bak hierin de bosuitjes met de knoflook 3 minuten, of tot ze zachter zijn.
    2. Voeg de rijst, 6 dl water en een snufje zout toe. Kook de rijst 12 minuten, of tot hij gaar is. Schep er de koriander door.

    Wist u dat?

    Mensen die allergisch zijn voor veel soorten voedsel kunnen vaak wel rijst verdragen, mede omdat rijst geen gluten bevat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren