Groentesalade met kerriedressing

    Groentesalade met kerriedressing

    18keer bewaard
    17min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Bloemkool en andere koolsoorten bevatten indolen, die het lichaam mogelijk bescherming bieden tegen ziekten die verband houden met hormonen, zoals borstkanker. Maïs en sperziebonen leveren veel foliumzuur, een stof die de celgroei bevordert; sperziebonen bevatten daarnaast nog vitamine A, dat het gezichtsvermogen verbetert.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. kerriepoeder
    • 4 eetl. vers limoensap
    • ¼ theel. zout
    • 3 eetl. plantaardige olie
    • 225 g sperziebonen, bijgesneden en doormidden gebroken
    • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes verdeeld (gebruik de stronk voor een ander recept)
    • 140 g maïs uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • dunne sliertjes limoenschil (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:17min 

    1. Rooster het kerriepoeder circa 1 min. in een kleine koekenpan zonder vet op matig tot laag vuur, tot het aroma vrijkomt. Roer in een kommetje het warme kerriepoeder, limoensap en zout door elkaar. Klop de olie erdoor.
    2. Blancheer de sperziebonen circa 3 min. in een grote pan met licht gezouten kokend water. Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en spoel ze af onder de koude kraan.
    3. Blancheer in dezelfde pan de bloemkoolroosjes circa 4 min., schep ze in het vergiet en spoel ze af.
    4. Schep in een grote schaal de sperziebonen, bloemkool en maïs om met de dressing. Strooi er indien gewenst sliertjes limoenschil over. Serveer de salade ijskoud of op kamertemperatuur.

    HANDIGE HINT

    Het is de moeite waard kerriepoeder voor gebruik even te roosteren in een koekenpan: de smaak wordt hierdoor voller en krachtiger. Ook andere specerijen, zoals komijn en chilipoeder, knappen ervan op als ze even geroosterd worden.

    Goede combinatie

    Gegrilde kip of vis passen perfect bij deze kruidige groentesalade. Geef hierbij platte Indiase broodjes (naan) of pappadums en besluit de maaltijd met een verfrissende vruchtensorbet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren