Groentesalade met knoflook en gember

    Groentesalade met knoflook en gember

    10keer bewaard
    24min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Beetgaar gestoomde groenten vormen de basis van deze vetvrije salade, die u zowel warm als koud kunt serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 g broccoli
    • 225 g jonge paksoi of andere oosterse bladgroente (bijv. amsoi of choisum)
    • 4 bosuitjes
    • 120 g sugar snaps, bijgesneden
    • 1 kleine teen knoflook, uitgeperst
    • 1 cm verse gemberwortel, fijngeraspt
    • 1 theel. bruine basterdsuiker
    • 1 eetl. Thaise vissaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 4min  ›  Klaar in:24min 

    1. Verdeel de broccoli in roosjes met korte steeltjes. Schil de rest van de stronk en snijd deze in plakjes van 1 cm dik. Snijd de paksoi dwars in reepjes. Snijd de bosuitjes schuin in dunne plakjes.
    2. Doe de broccoli, paksoi, bosuitjes en sugar snaps in een grote kom en schep ze om met de knoflook en gember. Doe de groenten over in een stoominzet. Stoom ze in 3 tot 4 min. beetgaar boven een pan met kokend water.
    3. Roer in een kom suiker en vissaus door elkaar tot de suiker is opgelost. Doe de gestoomde groenten in een schaal en sprenkel de dressing erover. Serveer de groenten direct; of laat ze afkoelen en plaats ze tot 10 min. voor gebruik in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Ontzettend lekker en nog snel gemaakt ook - 20 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren