Groentetaart

    Groentetaart

    6keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze geroosterde groenten leveren naast voedingsvezels ook waardevolle voedingsstoffen, zoals vitamine C en bètacaroteen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 pakje deeg voor hartige taarten (diepvries)
    • 1 kleine flespompoen (350 g), geschild
    • 1 courgette (170 g), in schijfjes van 1 cm dik
    • 1 rode ui, in plakjes van 1 cm dik
    • 4 theel. olijfolie
    • ½ theel. zout
    • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • 3 eetl. basilicum, in stukjes gescheurd
    • 100 g geroosterde paprika's uit pot (uitgelekt gewicht), in reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Bekleed een bakvorm van 20 × 20 cm met deeg, prik er gaatjes in en maak een ribbelrand. Leg er bakpapier in en verzwaar dit met gedroogde bonen. Bak de deegbodem 15 min. in een op 200°C voorverwarmde oven. Verwijder bonen en papier en bak de bodem nog 5 tot 10 min., tot hij goudbruin is. Neem hem uit de oven, laat de oven aan.
    2. Snijd intussen de hals van de flespompoen in schijfjes van 1 cm dik tot u de binnenkant met het zaad bereikt. Snijd de pompoen open, lepel het zaad eruit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Doe ze samen met de courgette- en uienplakjes in een kom en schep ze om met 3 theel. olie en zout.
    3. Schik de plakjes pompoen met de helft van de ui op een bakplaat. Schik de courgetteschijfjes en de rest van de ui op een andere bakplaat. Rooster de courgettes 10 tot 12 min.; rooster de pompoen 15 tot 17 min. Neem de geroosterde groenten uit de oven en zet de oventemperatuur op 125°C.
    4. Strooi vlak voor het serveren 1 eetl. kaas over de taartbodem. Verdeel hierover de courgetteschijfjes en de helft van de uienplakjes gelijkmatig; strooi hierover 1 eetl. kaas. Breng nu een laagje pompoen en de rest van de uien aan, en strooi hierover 1 eetl. kaas en 1 eetl. basilicum. Verdeel ten slotte de paprika over de taart, bestrijk de groenten met de laatste theel. olie en strooi de rest van de kaas erover. Verwarm de taart 10 min. in de oven. Strooi de laatste eetl. basilicum erover en serveer hem.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren