Havermakronen

    Havermakronen

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Deze makronen zitten vol gedroogde appel en amandelschaafsel.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 175 g havermout
    • 80 g gedroogde appeltjes (fijngesneden) of rozijnen
    • 35 g amandelschaafsel
    • zout
    • 3 eiwitten
    • 170 g fijne witte suiker
    • 1 theel. vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Strooi de havermout in een klein ovenschaaltje en rooster hem 7 minuten onder af en toe omscheppen, of tot hij licht knapperig is. Laat hem afkoelen in een grote schaal.
    2. Schep er de appeltjes, amandelen en een snufje zout door. Klop in een andere kom de eiwitten tot stijve pieken. Klop er geleidelijk de suiker door en vervolgens het vanille-extract. Vouw er de haver, appeltjes en amandelen door.
    3. Schep met een eetlepel bergjes van het eiwitmengsel op de vellen bakpapier. Bak de makronen 18 minuten, of tot ze licht kleuren en vrij stevig zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaten. Neem ze van de bakplaten en laat ze verder afkoelen op een rooster.

    Wist u dat?

    Tijdens een onderzoek naar de werkzaamheid van twee medicijnen die het cholesterolgehalte konden verlagen, bleken haverzemelen even effectief – en aanzienlijk goedkoper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren