Havermoutkoekjes met wortel en rozijnen

    Havermoutkoekjes met wortel en rozijnen

    14keer bewaard
    32min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Haver verlaagt uw cholesterolgehalte: goed voor uw hart! En deze havermoutkoekjes worden nog eens extra gezond door de toevoeging van geraspte wortel.

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 1¼ dl + 2 theel. plantaardige olie
    • 110 g bloem
    • 2½ theel. bakpoeder
    • ½ theel. zout
    • ½ theel. gemalen kaneel
    • ¼ theel. gemalen kruidnagel
    • 100 g havermout
    • 1 groot ei
    • 1 theel. vanille-extract
    • 200 g gele basterdsuiker
    • 225 g wortelen, geraspt
    • 120 g rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet 2 bakplaten in met 2 theel. olie.
    2. Vermeng in een kom bloem, bakpoeder, zout, kaneel en kruidnagel. Roer er de havermout door.
    3. Roer in een grote kom het ei, 1¼ dl olie en het vanille-extract door elkaar. Roer er de suiker door. Schep er het bloemmengsel in gedeelten door. Vouw er de geraspte wortel en de rozijnen door. U hebt nu een vrij stijf deeg.
    4. Schep met een theel. 48 bergjes op de bakplaten. Bak ze 10 tot 12 min., tot ze langs de randen beginnen te kleuren. Neem de bakplaten uit de oven en laat de koekjes nog 2 min. rusten. Schep ze met een spatel op een rooster en laat ze afkoelen. In een afgesloten trommel kunt u ze een week bewaren.

    HANDIGE HINT

    Het deeg voor deze koekjes kan ingevroren worden. Schep bergjes deeg op de bakplaten zoals aangegeven, zet de bakplaten in de diepvries en laat het opstijven. Doe de koekjes in een diepvriesdoos of -zak. Als u de koekjes wilt bakken, laat u ze eerst op kamertemperatuur komen; daarna kunt u ze bakken zoals aangegeven.

    Goede combinatie

    Deze havermoutkoekjes zijn perfect als origineel culinair cadeautje! U kunt ze zelfs opsturen. Leg de volledig afgekoelde koekjes twee aan twee (met de bodems tegen elkaar) in een stevige doos, met een paar laagjes bakpapier ertussen. Deze doos plaatst u in een grotere doos: de tussenliggende ruimte vult u op met proppen krantenpapier, piepschuim – of popcorn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Heerlijk ik heb de suiker vervangen door 100 Gr dadels En ik heb speltbloem gebruikt toppertje - 21 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren