Huevos rancheros

    Huevos rancheros

    8keer bewaard
    1uur5min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Serveer dit Mexicaanse gerecht met gepocheerde eieren, warme tortilla's, een verse tomaten-chilisalsa en een sausje van geraspte kaas, zure room, lente-uitjes en verse koriander als origineel brunchgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote of 8 kleine tortilla's, in totaal circa 150 g
    • 1 tl azijn
    • 4 eieren
    • 75 g edammer kaas, grofgeraspt
    • 6 el zure room
    • 4 lente-uitjes, fijngesneden
    • verse koriander om te garneren, fijngehakt
    • limoenpartjes om te serveren
    • Tomaten-chilisalsa
    • 5 tomaten, fijngesneden
    • 1 grote, milde, verse rode chilipeper, zonder zaden en fijngesneden
    • ½ kleine rode ui, fijngesneden
    • 1 knoflookteentje, fijngesneden
    • 2 el verse koriander, fijngehakt
    • 1 el extra vergine olijfolie
    • 2-3 tl limoensap, naar wens
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Extra tijd: 30min marineren  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Maak eerst de salsa. Doe de fijngesneden tomaten in een kom en voeg de chilipeper, rode ui, knoflook en koriander toe. Voeg de olie en het limoensap naar wens toe. Zet opzij en laat circa 30 minuten marineren. Breng daarna op smaak met peper en zout.
    2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Stapel de tortilla's op elkaar en pak ze in folie in. Leg ze 10 minuten in de oven om op te warmen, of volg de instructies op de verpakking.
    3. Vul ondertussen een pan voor de helft met water. Verhit tot het net begint te koken en temper dan het vuur, opdat het water niet kookt. Voeg de azijn toe. Breek de eieren één voor één in het water en pocheer ze 3-4 minuten. Schep tegen het einde van de bereidingstijd wat heet water over de dooiers. Haal de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit het water als ze klaar zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    4. Leg de warme tortilla's op borden (1 grote of 2 kleine per bord). Schep er een beetje salsa over en leg er dan een ei op. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de rest van de salsa, de geraspte kaas, de zure room, de lente-uitjes en de fijngehakte koriander afzonderlijk, zodat iedereen ze naar wens kan toevoegen. Serveer bij elke portie huevos rancheros een partje limoen om erover uit te knijpen.

    Pluspunten

    • Tortilla's of wraps zijn een goed alternatief voor brood en verhogen de inname van zetmeelrijke koolhydraten. * • Tomaten zijn een rijke bron van vitamine C, die vooral in de geleiachtige substantie om de zaadjes zit.

    Een variatie

    • Voeg bonen toe als u een hartig brunchgerecht wenst. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg 1 fijngesneden knoflookteentje en ¼ theelepel gemalen komijn toe, en laat enkele seconden bakken. Voeg 1 blik pinto- of kievitsbonen, circa 400 g, uitgelekt, en 120 ml water toe. Dek af en laat 5 minuten sudderen of tot de bonen voldoende zacht zijn om te pureren. Prak ze met een vork en laat ze nog 3 minuten onafgedekt koken. Als het mengsel te vochtig is, laat u het enkele minuten langer koken. Breng op smaak met zout.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B12 * ✓✓ C, E, niacine, calcium, zink * ✓ B1, B2, B6, foliumzuur, ijzer, kalium, koper, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren