Italiaans gebraden lamsvlees

    Italiaans gebraden lamsvlees

    5keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lamsvlees is enorm smaakvol en een goede bron van vitamine B3, zink en ijzer. Bijzonder geschikt voor de feestdagen of speciale gelegenheden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1½ eetl. olijfolie
    • 1 eetl. rode-wijnazijn
    • 1 eetl. fijngesneden verse basilicum
    • 1 theel. bruine basterdsuiker
    • 4 pomodoretomaten
    • 2 stukken ontbeende lamsbout (elk 350 g)
    • 3 eetl. pesto
    • gekookte fusilli (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Vermeng in een kommetje 1 eetlepel olie, azijn, basilicum en suiker. Snijd de tomaten doormidden en schik ze naast elkaar in een ovenschaaltje waar ze precies in passen. Besprenkel ze met het oliemengsel.
    2. Vet een kleine ovenschaal in met de resterende olie. Bestrijk de stukken lamsvlees met de pesto en leg ze in de ovenschaal. Sprenkel er 1¼ dl water over. Braad het lamsvlees 15 tot 18 minuten (rood), 20 tot 25 minuten (rosé) of 30 tot 35 minuten (doorbakken). Bedruip de stukken vlees tussentijds met wat jus uit de schaal. Voeg zo nodig nog wat water toe. Rooster tegelijkertijd de tomaten enkele minuten onder een hete grill.
    3. Neem het gebraden vlees uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat 5 tot 10 minuten rusten alvorens het aan te snijden, dan wordt het goed sappig. Serveer hierbij de geroosterde tomaten en de pasta (indien gewenst).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren