Italiaanse rijsttaart met kaas

    Italiaanse rijsttaart met kaas

    2keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Een bijzondere hartige taart van rijst en diverse soorten kaas. Heerlijk als vegetarische maaltijd met een frisse salade, of serveer er naar wens vlees bij.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 330 g rijst
    • 8 zongedroogde tomaten (niet op olie), kleingesneden
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • zout
    • 1 theel. olie
    • klein bosje basilicum, fijngesneden
    • 125 g Fontina-kaas, geraspt
    • 125 g mozzarella, geraspt
    • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 ei, losgeroerd
    • 2 eiwitten, losgeroerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Breng in een middelgrote pan 8 dl water aan de kook. Voeg de rijst, tomaten, knoflook en een snufje zout toe. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt 17 minuten, of tot hij gaar is. Doe over in een grote schaal.
    2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een springvorm van 22 cm doorsnee in met de olie. Roer de basilicum, Fontina, mozzarella en Parmezaanse kaas door de rijst. Roer er het ei en de eiwitten door. Schep dit mengsel in de geprepareerde vorm en strijk het glad af. Dek af met aluminiumfolie. Bak de taart 20 minuten. Verwijder het folie en bak de taart nog 25 minuten, of tot hij stevig is. Verwijder de rand van de vorm. Snijd de taart in punten en serveer warm of op kamertemperatuur.

    Wist u dat?

    Spoel de rijst niet af voor het koken: zo verliest u namelijk vitaminen en mineralen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren