Italiaanse spinazietaart

    Als u veel spinazie eet, houden vitamine A, C en foliumzuur uw hart in topconditie.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl. + 1 theel. olijfolie
    • 2 preien, alleen het wit, in ringetjes, goed afgespoeld
    • 280 g fijngesneden diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeknepen
    • 75 g langkorrelige witte rijst, gaargekookt (circa 200 g)
    • 3 grote eieren
    • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
    • ½ theel. gedroogde marjolein
    • ½ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 38min  ›  Klaar in:48min 

    1. Verhit 1 eetl. olie in een middelgrote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de prei circa 8 min. Schep de prei uit de pan.
    2. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een glazen ovenschaal van 22 cm doorsnee in met 1 theel. olie.
    3. Vermeng in een kom de prei met de spinazie, rijst, eieren, 75 g kaas, de marjolein, het zout en de peper. Spreid dit mengsel uit in de ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover.
    4. Bak de spinazietaart circa 30 min., tot hij licht kleurt en stevig aanvoelt. Serveer hem warm of op kamertemperatuur. Snijd hem in punten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties