Griekse Avgolemono

    (102)

    De meest bekende Griekse soep. De naam betekent letterlijk 'ei en citroen', en dat zijn dan ook de 2 belangrijkste ingrediënten voor deze lichte, voedzame soep. Het beste kunt u zelfgemaakte kippen- of visbouillon gebruiken. Garneer deze snelle, eenvoudige variant met schijfjes verse citroen.


    101 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 liter kippen- of visbouillon
    • 100 gr langkorrelige rijst
    • 3 eieren
    • het sap van 1 citroen
    • 1 eetlepel koud water
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:17min 

    1. De bouillon in een grote sauspan aan de kook brengen. Rijst toevoegen en gedurende 10 minuten koken.
    2. De eieren luchtig opkloppen, en citroensap en koud water toevoegen. Roer er voorzichtig een lepel hete bouillon door, zodat het ei op temperatuur komt, en vervolgens nog 1 of 2 lepels. Let op dat het eiwit niet stolt!
    3. Het eiermengsel aan de pan toevoegen, van het vuur halen en blijven roeren. Op smaak brengen met zout en peper en direct serveren. Laat de soep niet koken nadat de eieren zijn toevoegd!
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (102)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties