Jambalaya met garnalen

    Jambalaya met garnalen

    8keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk rijstgerecht met garnalen. Rijst is een bron van vitamine B en een aantal mineralen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. olijfolie
    • 5 bosuitjes
    • 3 tenen knoflook
    • 1 stengel bleekselderij
    • 1 groene paprika, in ruitjes van 1 cm
    • 1 rode paprika, in ruitjes van 1 cm
    • 125 g verse chorizoworst, in dunne plakjes
    • 275 g rijst
    • 2½ dl kippenbouillon
    • 1 theel. verse tijmblaadjes
    • ½ theel. zwarte peper
    • 500 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld (behalve de staartpunten)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak hierin de fijngesneden bosuitjes en de uitgeperste knoflook 1 minuut, tot ze zachter zijn. Voeg de fijngesneden bleekselderij en paprika's toe en bak ze 5 minuten, of tot de paprika's gaar maar nog een beetje knapperig zijn. Schep de chorizo erdoor.
    2. Schep de rijst door de groenten. Voeg de bouillon, 4 dl water, de tijm en zwarte peper toe. Breng dit aan de kook en draai het vuur laag. Laat de jambalaya afgedekt 17 minuten koken, of tot hij gaar is. Schep de garnalen erdoor en verwarm het gerecht nog 3 tot 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn en roze kleuren.

    Wist u dat?

    • Witte rijst is gepeld; bij dit proces worden de kiem en het vliesje verwijderd. Bij zilvervliesrijst blijft dit laatste behouden; deze rijstsoort levert dan ook veel waardevolle voedingsvezels. * • Als u zilvervliesrijst een nacht laat weken, kunt u de kooktijd met de helft bekorten. Het is hierbij wel belangrijk dat u net zoveel weekwater gebruikt als u nodig hebt bij het koken, en de rijst hierin gaarkookt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren