Kaastaart uit Dijon

    Kaastaart uit Dijon

    6keer bewaard
    1uur25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige taart heeft een heerlijke romige vulling met Gruyèrekaas, mosterd en bieslook.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 110 g bloem
    • ½ theel. suiker
    • zout
    • cayennepeper
    • 60 g magere roomkaas, in blokjes
    • 30 g boter, in blokjes
    • 1½ eetl. magere zure room
    • 2½ dl magere melk
    • 2 hele eieren
    • 2 eiwitten
    • 3 theel. Dijonmosterd
    • 1 bosje verse bieslook, gesnipperd
    • 200 g Gruyère of andere Zwitserse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Vermeng in een grote kom de bloem en suiker met een snufje zout en een snufje cayennepeper. Werk met een deegsnijder of twee messen de roomkaas en boter door het bloemmengsel, zodat u een kruimelig mengsel krijgt. Vermeng in een kommetje de zure room en 1 eetlepel ijskoud water. Schep dit vlug door het bloemmengsel, zodat u een samenhangend deeg krijgt. Plet dit en omwikkel het met plasticfolie. Plaats het 1 uur (of een hele nacht) in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 30 cm doorsnee. Bekleed hiermee een taartvorm met losse bodem. Prik hier en daar gaatjes in de deegbodem. Leg er een vel aluminiumfolie op en verzwaar dit met een blinde vulling (bijvoorbeeld gedroogde bonen). Bak de deegbodem 20 minuten, of tot hij stevig begint te worden. Verwijder de blinde vulling en het folie en bak de deegbodem nog 15 minuten, tot hij gaar is.
    3. Klop intussen in een middelgrote kom de melk, hele eieren, eiwitten, mosterd en bieslook door elkaar. Schep de kaas erdoor. Plaats de taartvorm op een bakplaat. Schep de kaasvulling in de gare deegbodem. Plaats het geheel nog 35 minuten in de oven, of tot de vulling mooi uitgerezen is en goudbruin kleurt. Serveer de taart warm of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Erg lekker,apart en makkelijk te maken - 28 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren