Kaastortellini met pompoen en ricotta

    Kaastortellini met pompoen en ricotta

    5keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een stevig, verwarmend gerecht voor de winter.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 pompoen (circa 700 g), doormidden gesneden, zonder het zaad, geschild, in blokjes van 2 cm
    • 1¼ dl kippen- of groentebouillon, ontvet
    • 1 theel. gedroogde salie
    • ½ theel. zout
    • ⅛ theel. zwarte peper
    • 325 g kaastortellini
    • 125 g (magere) ricotta
    • 5 eetl. geraspte pecorino romano
    • 1 eetl. fijngesneden bladpeterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olie in een grote pan met stevige bodem op matig vuur. Bak hierin de ui 10 min. tot hij goudgeel kleurt. Voeg de pompoen, bouillon, salie, het zout en de peper toe. Kook de pompoen afgedekt in circa 20 min. gaar.
    2. Kook intussen de tortellini beetgaar in een grote pan met licht gezouten kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af. Schep ze in een grote schaal om met de ricotta.
    3. Giet de pompoenblokjes zo nodig af en schep ze met de kaas en peterselie voorzichtig door de tortellini. Serveer de pasta direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren