Kabeljauw met kruidenboter

    Kabeljauw met kruidenboter

    8keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Witte vis bevat weinig cholesterol en calorieën, maar zit vol waardevolle mineralen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 30 g zachte boter
    • 2 theel. magere roomkaas
    • 3 theel. gesnipperde verse dille
    • 3 theel. gesnipperde verse bieslook
    • 1 theel. geraspte mierikswortel (potje), uitgelekt
    • ½ theel. citroenraspsel
    • 2 eetl. citroensap
    • 4 kabeljauw- of dikke zeebaarsfilets, (elk 175 g)
    • 4 plukjes verse dille
    • 100 g gemengde slablaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm een grill of barbecue voor. Roer in een middelgrote kom de boter en roomkaas door elkaar. Roer er de dille, bieslook, mierikswortel en het citroenraspsel en -sap door.
    2. Gril de visfilets aan elke kant 2 minuten op 15 cm afstand van de warmtebron, of tot ze precies gaar zijn. Serveer ze met de kruidenboter en garneer ze met de plukjes dille. Schik de slablaadjes ernaast.

    Wist u dat?

    • Bij een onderzoek dat in 1957 van start ging (de zogeheten Zutphen-studie) werden de eetgewoonten van 2107 mannen nagegaan. 30 jaar later vond een vervolgonderzoek plaats: de mannen die de meeste vis aten, bleken de het laagste risico op hartaandoeningen te lopen – bijna 40 procent lager dan de mannen die helemaal geen vis aten. * • Een van de omega-3-vetzuren in vis is de verbinding DHA; deze stof is van essentieel belang voor de ontwikkeling van de hersenen van een kind, vooral tot de leeftijd van twee jaar. Een tekort aan DHA bij volwassenen kan mogelijk tot depressie leiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren