Kabeljauwschotel met aardappelen, tomaten en rucola

    Kabeljauwschotel met aardappelen, tomaten en rucola

    21keer bewaard
    1uur


    17 personen hebben dit gemaakt

    Een gemakkelijk en vitaminerijk eenpansgerecht. De vis wordt bovenop de aardappelen, tomaten en rucolasla gebakken in de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 g aardappelen met rode schil, ongeschild, in schijfjes van 1 cm dik
    • 1 ui, in dikke ringen
    • 1 eetl. olijfolie
    • ½ theel. zout
    • 4 pomodoretomaten, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 3 tenen knoflook, fijngesneden
    • ½ theel. gedroogde oregano
    • bosje rucola
    • 450 g kabeljauw, jonge schelvis, heilbot of andere dikke, stevige visfilet, in flinke stukken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vermeng in een ovenschaal van 22 × 32 cm de aardappelschijfjes met de uienringen, olijfolie en ¼ theel. zout.
    2. Bak de aardappels 20 min.; schep ze halverwege om.
    3. Schep de tomaten, knoflook en oregano door de aardappelschijfjes. Verdeel de rucola erover. Schik de blokjes vis erop. Strooi de rest van het zout erover.
    4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats hem nog 15 tot 18 min. in de oven, tot de vis net gaar is. Verdeel groenten, vis en het vocht op de borden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren