Kalkoen teriyaki

    3 uur 15 minuten

    Een gebraden hele kalkoen met een oosterse twist.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 4 eetl. zoutarme sojasaus
    • 2 eetl. honing
    • 2 eetl. oosterse sesamolie
    • 1 eetl. sinaasappelraspsel
    • 1 theel. gemalen kaneel
    • 1 kalkoen (6 kg)
    • 2 bolletjes knoflook, doormidden gesneden
    • 1 eetl. bloem
    • 5 dl kippen- of kalkoenbouillon
    • zout
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vermeng in een kommetje de sojasaus, honing, sesamolie, het sinaasappelraspsel en de kaneel. Schuif dit mengsel onder het vel van de kalkoenfilets en drumsticks. Doe de knoflook in de buikholte.
    2. Plaats de kalkoen op een rooster dat u boven een braadslee plaatst. Schenk hier 5 dl water in. Dek af met aluminiumfolie en braad hem 24 minuten per kilo, of tot hij in het dikste gedeelte van zijn dij een temperatuur van 75 ºC bereikt heeft. Verwijder het folie gedurende de laatste 40 minuten.
    3. Plaats de kalkoen op een snijplank; verwijder de knoflook. Schenk de jus uit de braadslee in een vetafscheider, en schenk de overgebleven jus in een pannetje. Klop de bloem, bouillon en wat zout en peper door elkaar en voeg dit toe. Verwarm het mengsel al roerend op matig vuur 4 minuten, tot u een dikke jus hebt. Verwijder het vel van de kalkoen en snijd hem aan.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties