Kalkoendrumsticks met linzen, wortelen en tomaten

    Kalkoendrumsticks met linzen, wortelen en tomaten

    1keer bewaard
    1uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Linzen en andere peulvruchten bevatten veel oplosbare voedingsvezels. Dit gerecht is dan ook niet alleen lekker slank, maar ook goed voor uw hart.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 4 kalkoendrumsticks (1½ kg), ontveld
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 2 wortelen, geschild en fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 170 g linzen
    • 4 dl kippenbouillon, onvet
    • 4 dl tomaten uit blik, kleingesneden
    • 1 theel. gedroogde rozemarijnnaaldjes,
    • verkruimeld
    • 1 eetl. versgeperst citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verhit de olie in een braadpan of een grote, diepe koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bestrooi de drumsticks met ½ theel. zout en ⅛ theel. peper en braad ze in 10 tot 15 min. rondom goudbruin. Schep ze op een schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie.
    2. Bak de ui 3 min. in dezelfde pan. Voeg de wortelen toe en bak ze 3 min. Voeg de knoflook toe en bak deze 30 sec. Voeg de linzen, bouillon en de rest van het zout en de peper toe. Breng de linzen aan de kook, draai het vuur vervolgens laag en laat ze 20 min. zachtjes koken.
    3. Roer er de tomaten (plus het sap) door, voeg de rozemarijn toe en schik de drumsticks op de linzen. Laat alles goed afgedekt nog 30 tot 45 min. sudderen, tot de linzen en kalkoen gaar zijn. Voeg tussentijds zo nodig nog een scheutje water toe. Schep de drumsticks op borden. Schep het citroensap door de linzen en laat ze nog 3 min. goed doorwarmen. Serveer ze bij de kalkoen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren