Kalkoenrollade met ricottavulling

    Kalkoenrollade met ricottavulling

    4keer bewaard
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Kalkoenfilet met een vulling van spinazie en ricotta. Een mooi gerecht voor Kerst, of als bijzondere maaltijd voor een andere gelegenheid.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • 150 g diepvriesspinazie, ontdooid, goed uitgelekt
    • 165 g ricotta
    • 1 eiwit
    • 2 theel. sinaasappelraspsel
    • ½ theel. peper
    • ½ theel. geraspte nootmuskaat
    • 1 groot stuk kalkoenfilet (circa 2 kg)
    • zout
    • 2 eetl. rozemarijnnaaldjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit ½ eetlepel olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur. Bak de knoflook hierin 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak deze 4 minuten onder af en toe omscheppen. Laat het mengsel afkoelen.
    2. Vermeng in een middelgrote kom de ricotta, het eiwit, sinaasappelraspsel, de peper en nootmuskaat. Schep er het spinaziemengsel door. Leg het stuk kalkoen tussen 2 vellen plasticfolie en beklop het tot het 2 cm dik is. Bestrooi met een snufje zout, bestrijk het vervolgens met het ricottamengsel en rol het vanaf een van de lange kanten op tot een rollade. Bind deze op en leg met de naad omlaag in een kleine ovenschaal.
    3. Bestrijk de rollade met de resterende ½ eetlepel olie en bestrooi met rozemarijn en zout naar smaak. Braad hem 1 uur, of tot hij goudbruin en volledig gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    gbarreveld
    0

    snel makkelijk zonder poespas - 26 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren