Griekse citroencake

    Griekse citroencake

    21keer bewaard
    1uur30min


    196 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een erg mooie en lichte cake.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 425 gr bloem
    • 1 theelepel soda bicarbonaat
    • 1/4 theelepel zout
    • 6 eieren
    • 400 gr suiker, apart te verwerken
    • 250 gr boter, op kamertemperatuur
    • 2 theelepels citroenschil, geraspt
    • 2 eetlepels citroensap
    • 250 gr yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een cakeblik van 25 cm invetten.
    2. Meel, soda bicarbonaat en zout via een zeef mengen. Apart zetten.
    3. De eieren scheiden. In een grote kom het eiwit tot luchtige pieken opkloppen. 100 gr suiker in beetjes toevoegen en kloppen tot zich stijve, glanzende pieken vormen. Apart zetten.
    4. De boter met resterende suiker, eierdooiers, citroenrasp en citroensap luchtig opkloppen. Het meelmengsel afwisselend met de yoghurt aan het eiermengsel toevoegen. Het eiwit er voorzichtig doorscheppen en het beslag in de ingevette bakvorm schenken.
    5. 50-60 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laat de cake 10 minuten in de bakvorm afkoelen en vervolgens uit de vorm op een rooster leggen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren