Kalkoenschnitzels met sperziebonen en zoete-uiensaus

    Kalkoenschnitzels met sperziebonen en zoete-uiensaus

    3keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een wel zeer aantrekkelijke manier om aan uw groentequotum te komen: gebakken kalkoen op een bedje van sperziebonen, met een heerlijke uiensaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. sinaasappelraspsel
    • 1¼ dl vers sinaasappelsap
    • 2 theel. citroenraspsel
    • 4 eetl. vers citroensap
    • 3 eetl. vloeibare honing
    • ½ theel. versgemalen zwarte peper
    • 4 kalkoenschnitzels of kalkoenhaasjes, elk 100 g
    • 450 g sperziebonen of haricots verts
    • 30 g boter
    • 1 grote gele ui, in ringen
    • 2 grote sjalotten, in ringen
    • 2 grote tenen knoflook, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Klop in een kommetje het sinaasappel- en citroenraspsel en -sap door elkaar. Klop er de honing en peper door.
    2. Leg de stukken kalkoen om de beurt tussen twee vellen plasticfolie en beklop ze voorzichtig tot schnitzels van ruim 1 cm dik. Bestrooi ze aan beide kanten met ¼ theel. zout.
    3. Vul een pan voor de helft met water, breng dit aan de kook op matig tot hoog vuur en voeg de rest van het zout toe. Blancheer de sperziebonen hierin 3 min., zodat ze heldergroen van kleur worden.
    4. Verhit intussen de boter in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui, sjalotten en knoflook 2 min. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
    5. Bak in dezelfde koekenpan de kalkoenschnitzels aan elke kant circa 3 min. Schep de bonen in een schaal, schep de kalkoenschnitzels hierop en houd ze warm. Schenk het citrussapmengsel in de pan, voeg de uien toe en laat deze saus 2 min. pruttelen. Schep de saus over de kalkoen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren