Kalkoenstoofschotel

    Kalkoenstoofschotel

    11keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Deze stoofschotel levert vitamine C, B6 en foliumzuur.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 ui, kleingesneden
    • 1 eetl. chilipoeder
    • ½ theel. kaneel
    • 3 eetl. bloem
    • 400 g tomaten uit blik, kleingesneden
    • enkele jalapeñopepers uit pot
    • 4 dl kippenbouillon, ontvet
    • 225 g gaar kalkoenvlees, in stukjes
    • 2 courgettes (300 g), in blokjes
    • 140 g maïs uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 75 g langkorrelige rijst, gaargekookt (circa 200 g)
    • 100 g (magere) cheddar, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en bak hierin de ui 5 min. Voeg het chilipoeder, de kaneel en bloem toe en roer 2 min. Voeg de tomaten, jalapeño's en bouillon toe en roer circa 2 min. tot de saus bindt. Neem de pan van het vuur en voeg de kalkoen, courgette, maïs en rijst toe. Schep alles in een oningevette ovenschaal van 22 × 22 cm. (Tot dit punt kunt u het gerecht voorbereiden.)
    2. Plaats de ovenschaal circa 40 min. in de oven. Strooi de kaas erover en laat deze in 5 min. smelten. Laat het gerecht 5 min. rusten alvorens het te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren