Karbonades met aardappel-preipuree

    Karbonades met aardappel-preipuree

    1keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Gebakken karbonades met een heerlijke aardappelpuree met prei. Serveer er groente naar keuze bij; lekker met bijvoorbeeld wortels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 middelgrote aardappelen
    • 1 prei, fijngesneden
    • ¼ theel. nootmuskaat
    • 2 eetl. peterselie
    • 1¼ dl magere melk
    • zout
    • witte peper
    • 2 theel. olie
    • 4 magere varkenskarbonades of filetlapjes (elk 125 g)
    • verse peterselie
    • gestoomde wortels (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook in een middelgrote pan met kokend water de geschilde blokjes aardappelen 10 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg enkele minuten voor het einde van de kooktijd de prei toe. Giet ze af en prak ze tot een puree. Voeg de geraspte nootmuskaat, fijngesneden peterselie, melk en zout en peper toe.
    2. Vet een grote koekenpan met antiaanbaklaag in met de olie. Verhit hem op matig vuur en bak de karbonades hierin aan elke kant 5 tot 8 minuten, of tot ze precies gaar zijn (bak filetlapjes 4 tot 5 minuten per kant). Serveer ze met de puree, garneer met 4 plukjes verse peterselie en geef er indien gewenst de wortels bij.

    Wist u dat?

    Het varkenshaasje is het magerste en lekkerste stuk van het varken. Een portie varkenshaas bevat zelfs minder vet dan een ontvelde kippenbout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren