Karbonades met verse perensalsa

    Karbonades met verse perensalsa

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    In de oven gegrilde karbonades met een heerlijke salade van peer.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 375 g peren
    • 1 rode paprika, in blokjes
    • 40 g fijngesneden rode ui
    • 2 eetl. citroensap
    • ½ theel. tabasco
    • zout
    • ¾ theel. gedroogde salie
    • ¼ theel. gemalen gember (djahé)
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • versgemalen zwarte peper
    • 4 magere varkenskarbonades (elk 125 g)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Schil de peren en snijd ze in blokjes. Doe ze in een grote kom. Schep er de paprika, ui, het citroensap, de tabasco en wat zout door. Plaats de salsa tot gebruik afgedekt in de koelkast.
    2. Verwarm een grill voor. Vermeng in een kommetje de salie, gember, knoflook en wat zout en peper. Wrijf de karbonades hiermee aan beide kanten in. Gril ze op 15 cm afstand van de warmtebron aan elke kant 5 tot 8 minuten, of tot ze precies gaar maar nog wel sappig zijn. Serveer met de salsa.

    Wist u dat?

    • Nashiperen zijn zo rond als appels: deze Aziatische peren vindt u in goedgesorteerde groentewinkels. Ze zijn sappig, erg fris en knapperig; bovendien bevatten ze bijna 35 procent meer voedingsvezels dan gewone peren. * • In plaats van verse peren kunt u in veel recepten peren uit blik op water of sap (niet op siroop) gebruiken. Ze bevatten wel aanzienlijk minder vitamine C dan verse peren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren