Karbonades met verse zuurkool

    Karbonades met verse zuurkool

    1keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Zelfgemaakte zuurkool heeft een frisse smaak en levert veel voedingsstoffen en past erg goed bij varkensvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 4 karbonades (elk circa 170 g)
    • ¾ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 1 ui, fijngesneden
    • 150 g wortel, geschild en kleingesneden
    • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
    • 2½ dl witte wijn
    • 1 kleine savooienkool (600 g), fijngesneden
    • 1 laurierblad
    • 3 kruidnagels
    • 2 eetl. witte wijnazijn
    • 1 theel. suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bestrooi de karbonades met ¼ theel. zout en de peper en braad ze in 6 min. aan beide kanten goudbruin. Leg ze daarna op een bord.
    2. Draai het vuur wat lager en bak de ui, wortel en knoflook circa 5 min. Voeg de wijn toe en breng deze aan de kook. Voeg de kool, laurier en kruidnagels toe. Laat de kool in 20 tot 30 min. gaarstoven.
    3. Voeg de azijn, suiker en de rest van het zout toe, leg de karbonades op de zuurkool en laat alles afgedekt nog 10 min. stoven tot de karbonades net gaar zijn. Geef hierbij indien gewenst gekookte aardappelen.

    HANDIGE HINT

    Chilipoeder is een mengsel van fijngemalen gedroogde chilipepers, oregano en komijn. U kunt ook zelf een melange maken met gedroogde chilipepers van uw keuze. Rooster ze eerst 2 min. in een droge koekenpan onder voortdurend omscheppen. Laat ze afkoelen en verwijder de zaadjes, zaadlijsten en steeltjes. Maal ze fijn en bewaar ze in een goed afsluitbaar potje.

    WIST U DAT…

    … kool een van de oudste gekweekte groenten ter wereld is? Broccoli, bloemkool, spruitjes en boerenkool stammen namelijk allemaal af van de gewone ronde kool. Men vermoedt dat kool oorspronkelijk langs de kust van Noord-Europa groeide en zich van daaruit over andere landen verbreid heeft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren