Kebab van pruimen en parmaham met abrikozensaus

    Kebab van pruimen en parmaham met abrikozensaus

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Pruimen, verpakt in parmaham, worden vervolgens op spiesen gestoken met uien en gele paprika en geserveerd met een pikante abrikozensaus en een kruidige bulgurpilaf. Met een groene salade erbij is de maaltijd helemaal af.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8-12 plakjes parmaham, circa 125 g in totaal
    • 24 grote, gebruiksklaar gedroogde pruimen, ontpit
    • 4 kleine uien, circa 350 g in totaal, elk in 6 stukken gesneden
    • 2 gele paprika's, zonder zaadjes en in 24 grote stukken gesneden
    • 2 el zonnebloemolie
    • het groen van een bosje lenteuitjes, in ringetjes, om te garneren
    • Abrikozensaus
    • 1 blik halve abrikozen op sap, circa 400 g
    • 2 lenteuitjes, fijngehakt
    • ½ tl gemalen komijn
    • 1 tl sojasaus
    • 1 tl balsamicoazijn
    • Bulgurpilaf
    • 225 g bulgur
    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 ui, fijngesnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 2 selderijstengels, fijngesneden
    • 2 tl gemalen komijn
    • 8 gebruiksklaar gedroogde pruimen, ontpit en grofgesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Snijd elk plakje parmaham in twee stukken, of in drie stukken als het grote plakken zijn, en vouw deze om de pruimen. Prik de pakketjes, om en om met de ui en paprika, op 8 spiesen.
    2. Voor de saus: doe de abrikozen met het nat in een steelpan en voeg lenteuitjes en komijn toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Doe alles in een keukenmachine en verwerk het tot een smeuïge massa. Roer er de sojasaus en de balsamicoazijn door en zet opzij.
    3. Voor de pilaf: giet kokend water over de bulgur en laat 15 minuten weken. Verhit ondertussen de olie in een braadpan en stoof de ui, de knoflook en de selderij 7-8 minuten, of tot ze zacht zijn. Roer af en toe. Voeg de komijn toe en laat nog 1 minuut stoven. Laat de bulgur uitlekken in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe nu de bulgur in de braadpan, samen met de pruimen. Roer goed en warm het geheel nog even op. Houd het dan warm.
    4. Verwarm de grill. Bestrijk de spiesen met olie en laat 3-4 minuten aan elke kant grillen. Warm ondertussen de abrikozensaus op. Serveer 2 spiesen per persoon met de bulgurpilaf en abrikozensaus, en garneer het gerecht met het groen van de lenteuitjes.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B1, B6, C, ijzer, kalium, koper * ✓✓ B2, E, niacine * ✓ foliumzuur, calcium, zink

    Een variatie

    • Vervang de pruimen door gedroogde abrikozen en gebruik rode paprika in plaats van gele. Voeg 175 g gekookte erwten toe aan de bulgurpilaf en vervang de komijn door ½ tl gemalen kaneel. U kunt ook garneren met fijngehakte verse munt.

    Pluspunten

    • Bulgur is niet alleen een goede bron van voedingsvezels, maar, net als veel andere graanproducten, ook van B-vitaminen. 100 g bulgur bevat eenderde van de ADH voor vitamine B, en eveneens eenderde van de ADH voor niacine. * • Pruimen bevatten veel voedingsvezels en een beetje ijzer. De vitamine C die in de abrikozensaus zit, helpt uw lichaam bij het opnemen van het ijzer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren