Kersenijs met saus

    Kersenijs met saus

    1keer bewaard
    2uur35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Vanilleijs gemengd met verse kersen en geserveerd met een warme of koude kersensaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g vanille-yoghurtijs
    • 650 g kersen, ontpit: de helft fijngesneden, de andere helft doormidden gesneden
    • 3 eetl. amandelen, geroosterd
    • 6 eetl. kersen- of frambozenjam
    • 2 theel. maïzena, vermengd met 1 eetl. water
    • 1 theel. vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 1uur30min in de diepvries  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Laat het ijs in 30 minuten iets zachter worden in de koelkast. Schep het in een middelgrote kom en roer er de fijngesneden kersen en 2 eetlepels amandelen door. Laat het mengsel in circa 1½ uur opstijven in de diepvries.
    2. Vermeng intussen in een middelgrote pan de halve kersen met de jam en het maïzenamengsel. Verwarm ze tot het kookpunt en roer 1 minuut, of tot u een licht gebonden kersensaus hebt. Roer er het vanille-extract door.
    3. Serveer het ijs met de warme of koude kersensaus. Strooi er de resterende amandelen over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren