Kersenijs met saus

    2 uur 35 minuten

    Vanilleijs gemengd met verse kersen en geserveerd met een warme of koude kersensaus.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g vanille-yoghurtijs
    • 650 g kersen, ontpit: de helft fijngesneden, de andere helft doormidden gesneden
    • 3 eetl. amandelen, geroosterd
    • 6 eetl. kersen- of frambozenjam
    • 2 theel. maïzena, vermengd met 1 eetl. water
    • 1 theel. vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 1uur30min in de diepvries  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Laat het ijs in 30 minuten iets zachter worden in de koelkast. Schep het in een middelgrote kom en roer er de fijngesneden kersen en 2 eetlepels amandelen door. Laat het mengsel in circa 1½ uur opstijven in de diepvries.
    2. Vermeng intussen in een middelgrote pan de halve kersen met de jam en het maïzenamengsel. Verwarm ze tot het kookpunt en roer 1 minuut, of tot u een licht gebonden kersensaus hebt. Roer er het vanille-extract door.
    3. Serveer het ijs met de warme of koude kersensaus. Strooi er de resterende amandelen over.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties