Kersenpastei

    Kersenpastei

    2keer bewaard
    2uur15min


    Maak dit als eerste!

    Een eenvoudige taart met alleen een korst aan de bovenkant van de taart met daaronder een heerlijke kersenvulling.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 110 g bloem
    • 150 g + 4 theel. suiker
    • zout
    • 55 g boter
    • 1¼ liter ingemaakte morellen (zure kersen) op lichte siroop, uitgelekt
    • 2 eetl. honing
    • 1 eetl. citroensap
    • 3 eetl. maïzena
    • ¼ theel. gemalen piment
    • 1 eetl. magere melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Vermeng in een middelgrote kom de bloem, 3 theelepels suiker en een snufje zout. Werk er met een deegsnijder of twee messen de boter door, zodat u een kruimelig mengsel krijgt. Schep er 1½ tot 2 eetlepels ijskoud water door en vorm er snel een samenhangend deeg van. Plet dit en omwikkel het met plasticfolie. Plaats het minstens 1 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Roer in een grote kom de kersen, honing, het citroensap, 150 g suiker, de maïzena en piment door elkaar. Schep dit mengsel in een aardewerk taartvorm van 23 cm doorsnee.
    3. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 30 cm doorsnee en vlij deze over de taartvorm. Druk de rand goed aan en snijd hem netjes bij. Bestrijk het deeg met de melk en strooi de resterende theelepel suiker erover. Snijd 3 of 4 gaatjes in het deegdeksel, zodat de stoom kan ontsnappen. Decoreer het deegdeksel naar wens.
    4. Plaats de taartvorm op een bakplaat met opstaande rand en bak de pastei 45 tot 50 minuten, of tot de kersenvulling kokendheet is en borrelt. Serveer warm of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren