Kikkererwtensoep met wortels en waterkers

    .


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1¾ dl kippenbouillon
    • 2 wortels, kleingesneden
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 2 eetl. fijngesneden verse peterselie
    • versgemalen peper
    • 400 g gare kikkererwten of rode kidneybonen
    • 80 g spinazie, zo nodig kleingescheurd
    • 1 bosje waterkers, blaadjes losgemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng in een grote pan de bouillon aan de kook op matig vuur. Voeg de wortels, knoflook, peterselie en flink wat peper toe. Laat de soep 5 minuten koken, of tot de wortels halfgaar zijn. Voeg 2½ dl water en de kikkererwten toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag en laat hem 7 minuten trekken, of tot hij door en door warm is.
    2. Schep de spinazie en waterkers door de soep. Laat hem nog 1 minuut doorwarmen, zodat de blaadjes licht slinken.

    Wist u dat?

    Sojabonen bevatten veel calcium, maar ook borlottibonen, witte en bruine bonen en kapucijners leveren wat van dit belangrijke mineraal.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties