Kikkererwtensoep met wortels en waterkers

    Kikkererwtensoep met wortels en waterkers

    1keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1¾ dl kippenbouillon
    • 2 wortels, kleingesneden
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 2 eetl. fijngesneden verse peterselie
    • versgemalen peper
    • 400 g gare kikkererwten of rode kidneybonen
    • 80 g spinazie, zo nodig kleingescheurd
    • 1 bosje waterkers, blaadjes losgemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng in een grote pan de bouillon aan de kook op matig vuur. Voeg de wortels, knoflook, peterselie en flink wat peper toe. Laat de soep 5 minuten koken, of tot de wortels halfgaar zijn. Voeg 2½ dl water en de kikkererwten toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag en laat hem 7 minuten trekken, of tot hij door en door warm is.
    2. Schep de spinazie en waterkers door de soep. Laat hem nog 1 minuut doorwarmen, zodat de blaadjes licht slinken.

    Wist u dat?

    Sojabonen bevatten veel calcium, maar ook borlottibonen, witte en bruine bonen en kapucijners leveren wat van dit belangrijke mineraal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren