Kip met Parmezaanse kaas

    Kip met Parmezaanse kaas

    2keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Kipfilet gepaneerd met Parmezaanse kaas, en met mozzarella in de oven afgebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
    • 60 g droog broodkruim of paneermeel
    • 2 eiwitten
    • 4 kipfilets (elk 150 g)
    • 3 theel. olijfolie
    • 3 eetl. geraspte mozzarella
    • 2 eetl. tomatensaus voor pasta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Strooi de Parmezaanse kaas op een bord en strooi het broodkruim op een ander bord. Klop in een diep bord het eiwit los met 2 eetlepels water. Wentel de kipfilets door de kaas, vervolgens door het eiwit en ten slotte door het broodkruim.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de kipfilets hierin aan elke kant 3 minuten. Schep ze op een bakplaat en strooi de mozzarella erover. Schep de pastasaus erop. Plaats ze 10 minuten in de oven, of tot ze precies gaar zijn.

    Wist u dat?

    • Een hamburger van gewoon rundergehakt bevat drie keer zoveel verzadigd vet als een vergelijkbare portie kipfilet. * • Kipvleugeltjes bevatten bijna drie keer zoveel vet als kipfilet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren