Kip met sinaasappelsaus

    Kip met sinaasappelsaus

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. olijfolie
    • 4 kipfilets (elk 125 g)
    • 1 rode paprika, in ruitjes
    • 1½ eetl. suiker
    • 1 eetl. in dunne sliertjes gesneden sinaasappelschil
    • 1¼ dl sinaasappelsap
    • 1¼ dl kippenbouillon
    • ¼ theel. gedroogde rozemarijn
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 1 theel. maïzena
    • 2 navelsinaasappels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit 2 theelepels olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de kipfilets hierin aan elke kant 2 minuten, of tot ze licht kleuren. Schep ze op een bord. Voeg de resterende olie toe en bak hierin de paprika 3 minuten, of tot hij gaar maar nog een beetje knapperig is. Schep hem op het bord met de kip.
    2. Strooi de suiker in de pan en laat deze al omscheppend karameliseren. Voeg de sinaasappelsliertjes en het sinaasappelsap, de bouillon, rozemarijn en wat zout en peper toe. Breng alles aan de kook.
    3. Schep de kipfilets en paprika terug in de pan en draai het vuur heel laag. Laat de kip afgedekt 7 minuten sudderen, of tot hij precies gaar is.
    4. Schil intussen de sinaasappels dik af met een scherp mesje en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
    5. Roer vlak voor de kip gaar is de maïzena met 2 theelepels water tot een papje en voeg dit toe. Roer 1 minuut, of tot de saus enigszins bindt. Voeg de sinaasappelpartjes toe en laat ze doorwarmen. Serveer de kipfilets met de sinaasappelsaus.

    Wist u dat?

    • Mandarijnen en sinaasappels bevatten terpenen; deze verbindingen kunnen de aanmaak van cholesterol remmen. Terpenen kunnen ook helpen beschermen tegen kanker doordat ze carcinogene stoffen uitschakelen. * • Sinaasappels bevatten limoneen en glucarase; uit onderzoek blijkt dat deze bio-actieve stoffen mogelijk anticarcinogene eigenschappen hebben. Ook bevatten sinaasappels veel vitamine C, een antioxidant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren