Kip tandoori

    Kip tandoori

    8keer bewaard
    2uur45min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Kipfilet gemarineerd in een tandoori-marinade met een frisse komkommer-yoghurtsaus. Serveer met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
    • 1 theel. paprikapoeder
    • ½ theel. gemalen komijn (djinten)
    • ½ theel. gemalen korianderzaad (ketoembar)
    • ½ theel. gemalen kaneel
    • ½ theel. chilipoeder
    • ½ theel. peper
    • zout
    • 5 dl magere yoghurt
    • 4 kipfilets (500 g)
    • 1 kleine rode ui, fijngesneden
    • 1 komkommer, zaad zo nodig verwijderd, in blokjes
    • ½ bosje verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur marineren  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Vermeng in een ondiepe schaal de knoflook, het paprikapoeder, de komijn, het korianderzaad, de kaneel, het chilipoeder, de peper en een snufje zout. Roer er 2½ dl yoghurt door. Kerf de kipfilets hier en daar die in met een scherp mesje. Leg ze in het yoghurtmengsel en laat ze afgedekt minstens 2 uur (of een hele nacht) marineren in de koelkast. Keer ze tussentijds regelmatig.
    2. Verwarm de oven voor op 270 °C. Neem de kipfilets uit de marinade en leg ze in een ondiepe ovenschaal. De rest van de marinade hebt u niet meer nodig. Plaats de schaal 20 minuten in de oven, of tot de kipfilets gaar maar nog wel sappig zijn.
    3. Vermeng intussen in een middelgrote kom de ui, komkommer, verse koriander en de resterende 2½ dl yoghurt. Serveer deze saus bij de kip.

    Wist u dat?

    • Yoghurt ‘met vruchten’ is meestal met jam gemaakt, die meer suiker dan vruchten bevat. Het is veel gezonder om zelf wat verse of gedroogde vruchten door yoghurt te roeren. Met enkele druppels vanille- of amandelextract haalt u de smaak van de vruchten nog een beetje op. * • Yoghurt met levende culturen bevordert de spijsvertering.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren