Kipfilet met geroosterde-knoflooksaus

    Kipfilet met geroosterde-knoflooksaus

    4keer bewaard
    1uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 hele bolletjes knoflook (totaal 150 g)
    • 2 theel. olijfolie
    • 4 kipfilets (elke 125 g)
    • 1½ dl kippenbouillon
    • 2 eetl. verse rozemarijnnaaldjes
    • 1 theel. citroenraspsel
    • zout
    • witte peper
    • 3 theel. citroensap
    • 2 eetl. fijngesneden verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Omwikkel elk bolletje knoflook met aluminiumfolie. Plaats ze 45 minuten in de oven, of tot ze heel zacht zijn als u erin knijpt. Laat ze afkoelen tot u ze kunt hanteren. Knip de bovenkanten eraf en druk de zachte knoflook uit de vliesjes in een kommetje. Prak dit met een vork.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de kipfilets in 8 minuten aan beide kanten lichtbruin.
    3. Voeg de knoflookpuree, de bouillon, 1½ dl water, het citroenraspsel en een zout en peper toe. Breng deze saus aan de kook. Draai het vuur laag en laat de kipfilets onder af en toe omscheppen 4 minuten sudderen in de saus, of tot ze gaar zijn. Schep het citroensap en de peterselie door de saus. Serveer de kip ten slotte met de saus.

    Wist u dat?

    • Uit onderzoek in de Chinese provincie Shandong blijkt dat hoe meer knoflook men eet, hoe kleiner de kans op maagkanker is. * • Het is aangetoond dat knoflook de bloeddruk en het cholesterolgehalte kan verlagen, en de vorming van bloedstolsels kan voorkomen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren