Kipfilets met wijnmarinade

    3 uur 25 minuten

    .


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1¼ dl droge witte wijn
    • 3 theel. olijfolie
    • 4 tenen knoflook, gepeld en licht gekneusd
    • 1 eetl. verse rozemarijnnaaldjes
    • ½ theel. peper
    • 3 reepjes sinaasappelschil (8 × 1 cm)
    • zout
    • 4 kipfilets, eventueel met bot (elk 150-250 g)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 3uur marineren  ›  Klaar in:3uur25min 

    1. Vermeng in een ondiepe schaal de wijn, olie, knoflook, rozemarijn, peper, sinaasappelschilletjes en een snufje zout. Wentel de kipfilets hierdoor. Laat ze afgedekt minstens 3 uur marineren in de koelkast; keer ze tussentijds regelmatig.
    2. Verwarm een grill voor. Neem de kipfilets uit de marinade (bewaar deze). Gril ze 6 tot 8 minuten op 15 cm afstand van de warmtebron (met het bot naar boven, indien van toepassing). Keer ze, bestrijk ze met de marinade en gril ze nog 6 tot 7 minuten, of tot ze precies gaar zijn.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties