Kip-groentespiesjes

    Kip-groentespiesjes

    2keer bewaard
    34min


    Maak dit als eerste!

    Spiesjes zien er niet alleen leuk uit maar bieden u bovendien de kans veel verschillende knapperige groenten tegelijk te serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 g kipkarbonades, ontbeend, in stukjes van 2½ cm
    • 1¼ dl teriyakisaus (flesje)
    • 1 courgette (150 g), overlangs in vieren gesneden, in plakjes van 1 cm
    • 1 grote rode paprika, zonder de zaadjes, in ruitjes van 2½ cm
    • 4 bosuitjes, alleen het wit, doormidden gesneden
    • 8 hele waterkastanjes uit blik, uitgelekt en afgespoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 14min  ›  Klaar in:34min 

    1. Schep in een kom de blokjes kip om met 4 eetl. teriyakisaus. Laat ze afgedekt 30 min. marineren in de koelkast.
    2. Verwarm een grillpan of grill voor tot deze matig heet is. Steek afwisselend stukjes kip, courgette, paprika, bosui en hele waterkastanjes aan 8 metalen spiesjes. Bestrijk ze met nog een beetje teriyakisaus.
    3. Gril de spiesjes 12 tot 14 min. in de grilpan of 8 tot 10 cm onder de grill, tot de kip gaar is en de groenten beetgaar. Keer ze tussentijds regelmatig en bestrijk ze met de resterende saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren