Kiprolletjes met spinazie-kaasvulling

    Kiprolletjes met spinazie-kaasvulling

    24keer bewaard
    55min


    7 personen hebben dit gemaakt

    De bio-actieve stoffen in de vulling helpen u beschermen tegen chronische ziekten en zijn goed voor de ogen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 theel. plantaardige olie
    • 6 kipfilets, elk ruim 100 g
    • ¾ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • ½ theel. gedroogde basilicum
    • 300 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeknepen
    • 3 rode paprika's, ontveld (zie blz. 316), zonder de zaadjes, doormidden gesneden
    • 6 dunne plakjes (magere) emmentaler of gruyère (100 g)
    • 1¼ dl karnemelk
    • 120 g vers volkorenbroodkruim

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven op 210°C. Vet een bakplaat in.
    2. Leg de stukken kipfilet om de beurt tussen twee vellen plasticfolie en beklop ze voorzichtig tot ze 3 mm dik zijn. Bestrooi ze aan een kant met zout, peper en basilicum. Verdeel hierover de spinazie, paprika en kaas, laat langs de rand 1 cm vrij. Rol de kipfilets op en zet ze vast met cocktailprikkers.
    3. Doop de rolletjes in de karnemelk en haal ze door het kruim. Schik ze met de naad omlaag op de plaat.
    4. Bak de kiprolletjes circa 35 min. tot ze gaar en goudbruin zijn. Verwijder de cocktailprikkers.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    HansExalto
    0

    lekker smakelijk en lekker makkelijk te maken - 21 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren