Kipsalade met kiwi en limoen-gemberdessing

    Kipsalade met kiwi en limoen-gemberdessing

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets (elk 150 g)
    • ½ theel. gedroogde dragon
    • zout
    • versgemalen peper
    • 1 theel. limoenraspsel
    • 2 eetl. limoensap
    • 2 eetl. chilisaus
    • 3 theel. honing
    • 1 theel. olijfolie
    • ¾ theel. gemalen gember (djahé)
    • 1 zakje gemengde slablaadjes
    • 4 kiwi's, geschild, in blokjes van 1 cm
    • 1 blikje (à 227 g) waterkastanjes, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm een grill voor. Wrijf de kipfilets in met de dragon, een snufje zout en flink veel gemalen peper. Gril ze op 15 cm afstand van de warmtebron aan elke kant 4 minuten, of tot ze precies gaar zijn. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en snijd ze dwars in plakjes van 1 cm dik.
    2. Roer intussen in een grote schaal het limoenraspsel en -sap, de chilisaus, honing, olie en gember door elkaar.
    3. Voeg de slablaadjes, kiwi's en waterkastanjes toe en schep de salade om. Schep er ten slotte de kip door.

    Wist u dat?

    Verse kiwi's bevatten een enzym, actinidine, dat eiwit afbreekt. Gepureerde of geprakte kiwi in een marinade maakt vlees malser. Laat de marinade minstens 15 minuten intrekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren