Kipsaté met pindasaus

    Kipsaté met pindasaus

    4keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Pinda's zijn een groente en bevatten meer eiwit dan andere noten. Ze bevatten ook voedingsvezels, vitamine E en B.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. mirin (zoete rijstwijn)
    • 2 theel. sesamolie
    • 2 theel. suiker
    • ½ verkruimelde gedroogde chilipeper
    • 1 grote komkommer, in blokjes van 5 mm
    • 1 kleine rode paprika, fijngesneden
    • 500 g kipfilet, in blokjes van 3 cm
    • ½ theel. gemalen korianderzaad (ketoembar)
    • ½ theel. zwarte peper
    • zout
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 75 g zonder olie geroosterde, zoutloze pinda's
    • ⅓ bosje koriander, blaadjes losgemaakt
    • 1¼ dl kippenbouillon
    • 2 eetl. limoensap
    • 1 citroen, in partjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. Klop in een middelgrote kom de mirin, sesamolie, 1 theelepel suiker en de chilipeper door elkaar. Schep de komkommer en paprika erdoor. Plaats deze salade tot gebruik in de koelkast.
    2. Verwarm een grill (of barbecue) voor. Doe de koriander, peper en een snufje zout in een kom en wentel de kipblokjes hierdoor.
    3. Pureer de knoflook, pinda's, het korianderblad, limoensap en de resterende suiker in de mengkom van een keukenmachine.
    4. Steek de kipblokjes aan satéstokjes (laat houten stokjes eerst 30 minuten weken in koud water). Rooster de spiesjes 5 minuten op 15 cm afstand van de warmtebron, of tot ze gaar zijn. Serveer met de pindasaus, de komkommersalade en de citroenpartjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren