Kipstoofschotel met pompoen en witte bonen

    Kipstoofschotel met pompoen en witte bonen

    4keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Deze stevige en overheerlijke kipschotel voor een winterse avond bevat veel foliumzuur en voedingsvezels.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 1½ kg kip in stukken
    • ½ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 1 ui, fijngesneden
    • 4 tenen knoflook, gepeld, doormidden gesneden
    • 2½ dl witte wijn
    • 2 eetl. tomatenpuree
    • 2 laurierbladeren
    • ½ theel. gedroogde tijm
    • circa 500 g cannellinobonen (of witte bonen) uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 (fles)pompoen (700 g), doormidden gesneden, zonder zaad, geschild, in blokjes van 3½ cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Verhit de olie in een braadslee op matig tot hoog vuur. Bestrooi de kip met ¼ theel. zout en braad ze (eventueel in gedeelten) rondom goudbruin in circa 6 min. Schep de kip op een bord.
    3. Draai het vuur wat lager en bak in dezelfde braadslee de ui en knoflook circa 3 min. Schenk de wijn erbij en schraap de aanzetsels van de bodem los. Roer de tomatenpuree, laurier, tijm en de resterende ¼ theel. zout erdoor. Leg de kip weer in de pan. Breng alles aan de kook.
    4. Plaats de braadslee afgedekt 20 min. in de oven.
    5. Voeg de bonen en de pompoen toe en plaats de slee afgedekt nog 20 tot 30 min. in de oven, tot de kip en pompoen gaar zijn. Verwijder de laurier.

    HANDIGE HINT

    U kunt de hoeveelheid verzadigde vetten verminderen door de kuikens of de kip na bereiding te ontvellen. Een extra slanke schotel bereidt u een dag van tevoren. Plaats hem een nacht in de koelkast en verwijder dan het gestolde vet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren