Kiwi met ricotta

    Kiwi met ricotta

    15keer bewaard
    15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Kiwi is een goede bron van vitamine C en voedingsvezels en past erg goed bij de ricotta in dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 eetl. suiker
    • 3 eetl. limoensap
    • 8 kiwi's, geschild, in halve plakjes van 1 cm dik
    • ½ theel. limoenraspsel
    • 125 g ricotta
    • 2 eetl. magere kwark
    • 2 theel. limoensliertjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Vermeng in een middelgrote kom 3 eetlepels suiker met het limoensap. Schep de kiwi's hierdoor. Plaats de kom tot gebruik in de koelkast.
    2. Vermeng in een klein schaaltje het limoenraspsel, de ricotta, kwark en de resterende suiker. Verdeel de kiwi's met hun siroop over 4 schaaltjes, schep hierover de ricotta en garneer dit met limoensliertjes.

    Wist u dat?

    • Twee kiwi's per dag vormen een gezond tussendoortje; ze leveren meer kalium dan een middelgrote banaan. * • Een kiwi bevat meer vitamine C dan een kleine sinaasappel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    2

    Een diner "afsluiten met dit dessert" geeft de gasten het gevoel van een koninklijke status, werkelijk verbluffend. - 15 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren