Marokkaanse rundvleestajine met zoete aardappelen, kikkererwten en zuidvruchten

    (3)
    1 uur 45 minuten

    Kikkererwten leveren eiwit maar weinig vet in deze Noord-Afrikaanse stoofschotel. Zoete aardappelen leveren vitamine C, bètacaroteen en veel voedingsvezels. De gedroogde abrikozen en rozijnen zorgen voor een zoet accent, dat nog extra opgehaald wordt door de oosterse kruiderij.


    55 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 450 g runderpoelet
    • 1 ui, fijngesneden
    • 4 tenen knoflook, fijngesneden
    • ½ theel. gemalen gember
    • ½ theel. gemalen kaneel
    • ½ theel. gemalen nootmuskaat
    • ½ theel. gemalen kurkuma
    • ½ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 70 g gedroogde abrikozen
    • 40 g blauwe of gele pitloze rozijnen
    • 2 zoete aardappelen, geschild, in blokjes van 2 cm
    • 7 dl kippenbouillon, ontvet
    • 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • dunne sliertjes bosui
    • dunne sliertjes sinaasappelschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verhit de olie in een braadpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Braad hierin een deel van de blokjes vlees in 3 tot 4 min. rondom goudbruin en schep ze uit de pan. Braad de rest van het vlees op dezelfde manier goudbruin.
    2. Bak in dezelfde pan de ui 5 min.; voeg zo nodig 1 eetl. water toe. Voeg de knoflook, gember, kaneel, nootmuskaat, kurkuma, het zout en de peper toe en bak alles nog 1 min.
    3. Voeg de abrikozen, rozijnen, de blokjes aardappel en vlees en de bouillon toe. Laat de stoofschotel op laag vuur afgedekt 1½ uur of langer stoven, tot het vlees zeer mals is.
    4. Schep de kikkererwten erdoor en laat ze doorwarmen. Garneer met bosui en sinaasappelsliertjes.

    FRIS IDEE

    In plaats van zoete aardappelen kunt u ook blokjes pompoen of worteltjes gebruiken. De voedingswaarde en smaak blijven dan min of meer gelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    van
    0

    Het recept is een standaard gerecht. Best goed, maar het is echt niet mogelijk om zoete aardappels mee te stoven! Beter om ze de laatste 10-15 minuten mee te stoven, anders stoof je ze tot pulp. Ik zou ook de rozijnen en abrikozen wat later toevoegen, laatste uur of zo. Als je liever rib of sucade lappen gebruikt, dan stoof je toch minimaal 2 uur en aardappels, pompoen en vruchten stoof je dan helemaal kapot.  -  18 okt 2017

    stedentripinfo
    0

    Was lekker, alleen waren de zoete aardappelblokjes na anderhalf uur stoven wel geheel tot pulp gestoofd. Als ik naar het plaatje kijk is dat niet de bedoeling. Doe ik iets verkeerd?  -  03 nov 2014

    van
    0

    Gister gemaakt zonder de abrikozen maar met wortel en witlof omdat dat in de koelkast nog lag. Runderlappen i.p.v. poulet Lekker recept wat niet uitgesproken kruidig of pittig is. Ik heb er rijst bij gedaan.  -  29 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren