Griekse paaskoekjes uit Smyrna

    Griekse paaskoekjes uit Smyrna

    3keer bewaard
    50min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een authentiek Grieks recept voor koekjes op smaak gebracht met sinaasappel.

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 450 gr boter
    • 300 gr suiker
    • 4 eierdooiers
    • 125 ml melk
    • 1 kg gezeefde bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bloem en bakpoeder via een zeef mengen en kom apart zetten. In een grote kom boter en suiker romig opkloppen. De eierdooiers 1 voor 1 toevoegen en elke keer goed opkloppen. Melk en bloem toevoegen.
    2. Het deeg met de hand soepel kneden. De sinaasappelrasp toevoegen. Als het deeg niet stijf is, extra bloem toevoegen.
    3. Kleine stukjes deeg tot kabels rollen van ong. 28 cm lang en met de diameter van een balpen. Elke kabel in drie nevengeschikte rangen vouwen. De uiteinden zachtjes samendrukken.
    4. Leg de koekjes op een niet-ingevette bakplaat. De bovenkant met geklopt ei insmeren en 18-20 minuten in een voorverwarmde oven (180°C/gasstand 4) bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren