Kleurrrijke relish van maïs en paprika

    Kleurrrijke relish van maïs en paprika

    1keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lekker en gemakkelijk: met maïs uit blik en sappige paprika's maakt u pijlsnel een frisse en vitaminerijke relish die u als bijgerecht kunt serveren. Maïs (uit blik) bevat feruulzuur, een antioxidant die schadelijke stoffen in het lichaam uitschakelt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3½ dl witte wijnazijn
    • 4 eetl. suiker
    • ¾ eetl. mosterdpoeder
    • ¼ theel. zout
    • 2 bosuitjes, fijngesneden
    • ½ oranje paprika, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • ½ rode paprika, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 400 g maïs uit blik, uitgelekt en afgespoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de azijn, de suiker, het mosterdpoeder en het zout in een kleine pan van niet-reagerend materiaal. Verwarm dit mengsel al roerend 5 min., tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur.
    2. Schep de bosuitjes, de paprika's en de maïs erdoor. Laat de relish afkoelen. In een goed afgesloten pot kunt u de relish een week bewaren in de koelkast.

    FRIS IDEE

    Houdt u van pittig? Voeg dan een of twee fijngesneden jalapeñopepers of andere chilipepers toe aan deze relish.

    Goede combinatie

    Maïs is een zomerse groente; deze relish met maïs kan dus heel goed bij zomerse barbecues en picknicks worden geserveerd. Maar waarom zou u er niet ook 's winters van genieten? Serveer hem eens bij gebraden kip, vlees of vis.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren