Knapperig plat brood met pitten

    Knapperig plat brood met pitten

    (0)
    15keer bewaard
    1uur25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze smakelijke platte broden zijn bestrooid met voedzame zonnebloem- en pompoenpitten.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 g bloem
    • ¼ theel. cayennepeper
    • zout
    • 15 g boter
    • 3 theel. margarine
    • 1 theel. plantaardige olie
    • 1 eiwit, licht schuimig geklopt met 2 theel. water
    • 3 eetl. gedopte pompoenpitten
    • 3 eetl. gedopte zonnebloempitten, geroosterd
    • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Vermeng in een middelgrote kom de bloem, cayennepeper en een snufje zout. Werk er met een deegsnijder of twee messen de boter en margarine door, zodat u een kruimelig mengsel krijgt. Meng er geleidelijk 1½ dl water door, zodat u een glad deeg krijgt. Kneed dit 5 minuten, tot het glad en elastisch is. Doe het over in een kom die u licht ingevet hebt met de olie. Laat het afgedekt 1 uur rusten.
    2. Verwarm de oven voor op 210 °C. Houd 2 bakplaten met antiaanbaklaag bij de hand. Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol elk stuk uit tot een ronde lap van 23 cm doorsnee en circa 1½ mm dik. Leg ze op de bakplaten. Bestrijk ze met het eiwitmengsel en bestrooi ze met de zonnebloem- en pompoenpitten. Bestrooi elk brood met 2 theelepels Parmezaanse kaas. Bak de platte broden 12 minuten, of tot ze goudbruin, knapperig en licht uitgerezen zijn.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren