Knapperig plat brood met pitten

    Knapperig plat brood met pitten

    14keer bewaard
    1uur25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze smakelijke platte broden zijn bestrooid met voedzame zonnebloem- en pompoenpitten.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 g bloem
    • ¼ theel. cayennepeper
    • zout
    • 15 g boter
    • 3 theel. margarine
    • 1 theel. plantaardige olie
    • 1 eiwit, licht schuimig geklopt met 2 theel. water
    • 3 eetl. gedopte pompoenpitten
    • 3 eetl. gedopte zonnebloempitten, geroosterd
    • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Vermeng in een middelgrote kom de bloem, cayennepeper en een snufje zout. Werk er met een deegsnijder of twee messen de boter en margarine door, zodat u een kruimelig mengsel krijgt. Meng er geleidelijk 1½ dl water door, zodat u een glad deeg krijgt. Kneed dit 5 minuten, tot het glad en elastisch is. Doe het over in een kom die u licht ingevet hebt met de olie. Laat het afgedekt 1 uur rusten.
    2. Verwarm de oven voor op 210 °C. Houd 2 bakplaten met antiaanbaklaag bij de hand. Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol elk stuk uit tot een ronde lap van 23 cm doorsnee en circa 1½ mm dik. Leg ze op de bakplaten. Bestrijk ze met het eiwitmengsel en bestrooi ze met de zonnebloem- en pompoenpitten. Bestrooi elk brood met 2 theelepels Parmezaanse kaas. Bak de platte broden 12 minuten, of tot ze goudbruin, knapperig en licht uitgerezen zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren