Knapperige voorjaarsgroenten met dragon

    Knapperige voorjaarsgroenten met dragon

    1keer bewaard
    19min


    Maak dit als eerste!

    Vitaminerijke asperges, courgettes en peultjes zijn in het voorjaar op hun best. Hun smaak is dan optimaal, hun textuur zacht en veerkrachtig – en hun voedingswaarde onovertroffen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 15 g boter
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 bosje bosuitjes, in stukjes van 5 cm
    • 1 (gele) courgette (170 g), in schijfjes van ½ cm dik
    • 120 g peultjes, kort geblancheerd
    • ½ bosje groene asperges, bijgesneden, dwars doormidden gesneden, kort geblancheerd
    • ½ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 1 theel. fijngesneden verse dragon, of ½ theel. gedroogde dragon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 4min  ›  Klaar in:19min 

    1. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de bosuitjes en de courgette 1 min.
    2. Voeg de peultjes, de asperges, het zout en de peper toe. Smoor de groenten afgedekt circa 2 min. Schep ze om met de dragon. Serveer ze direct.

    FRIS IDEE

    Deze frisse voorjaarsgroenten zijn erg lekker om met pasta te serveren. Gebruik in dat geval een dubbele hoeveelheid boter en olie (met het oog op de pasta) en snijd de groenten kleiner. Volg verder het recept en bereid intussen de pasta (bijvoorbeeld spaghetti, linguine of fusilli) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gare spaghetti om met de groenten.

    Goede combinatie

    Idee voor een licht voorjaarsmenu: serveer deze voorjaarsgroenten met rijst die u met citroenraspsel op smaak gebracht hebt en geef hierbij warme plakken magere ham.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren