Köfte van lamsgehakt

    Köfte van lamsgehakt

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g mager lamsgehakt
    • 1 ei, losgeroerd
    • 60 g vers broodkruim
    • 2 theel. garam masala (toko)
    • zout
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 theel. fijngeraspte verse gemberwortel
    • 2 eetl. kerriepoeder
    • 1 blik (à 400 g) tomaten, zonder toegevoegd zout, kleingesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Maak het gehakt aan met het ei, broodkruim, de garam masala en een snufje zout. Vorm er 24 gehaktballetjes van.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak hierin de gehaktballetjes 8 tot 10 minuten, onder af en toe omscheppen. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
    3. Bak in dezelfde pan de knoflook en gember 5 minuten op matig vuur. Voeg het kerriepoeder toe en bak het mengsel 1 minuut. Draai het vuur laag en voeg de tomaten toe. Laat de saus 2 tot 3 minuten pruttelen. Schep de gehaktballetjes erdoor en laat ze in circa 5 minuten goed doorwarmen.

    Wist u dat?

    • Tegenwoordig is het lamsvlees veel minder vet dan vroeger. Ook de vetrandjes worden meestal dunner afgesneden. * • Vraag uw slager om mager lamsgehakt; gewoon lamsgehakt levert soms wel 12 gram vet per ons.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren