Kokos-mangovla

    Als u liever geen zuivelproducten gebruikt, biedt kokosmelk vele mogelijkheden tot heerlijke toetjes. U kunt de kokosmelk naar wens aanlengen met water, mangosap of siroop (mango uit blik). U hebt dan minder suiker nodig.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 8 dl kokosmelk, naar wens aangelengd
    • 5 eetl. maïzena
    • 60 g fijngemalen amandelen
    • ca. 40 g kristalsuiker of rietsuiker
    • 400 g mango, geschild, in plakjes of gepureerd
    • enkele blaadjes munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meet de benodigde hoeveelheid kokosmelk af en leng hem naar wens aan met water of mangosap. Schenk hem in een pannetje. Roer in een kommetje de maïzena met wat kokosmelk tot een papje. Roer er de amandelen door. Voeg dit mengsel toe aan de resterende kokosmelk in de pan. Verwarm het kokosmelkmengsel al roerend met een houten pollepel tot het bindt (schraap hierbij ook over de bodem van de pan). Laat deze vla enkele min. zachtjes koken.
    2. Voeg suiker naar smaak toe. Laat de vla daarna afgedekt afkoelen.
    3. Schenk de vla in schaaltjes en schep hierop wat mangopuree of ‘bloemen’ van plakjes mango. Garneer met blaadjes munt. Serveer de vla lauwwarm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren