Komkommersalade met radijsjes en peultjes

    Komkommersalade met radijsjes en peultjes

    1keer bewaard
    15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Peultjes en radijsjes leveren veel foliumzuur en vitamine C: deze voedingsstoffen komen uw hart ten goede.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 

    • 175 g peultjes, schoongemaakt
    • 1 eetl. rijstazijn
    • 2 theel. suiker
    • 2 theel. sojasaus
    • 1 theel. oosterse sesamolie
    • ⅛ theel. zout
    • 2 komkommers
    • 2 bosjes radijsjes
    • 1 eetl. sesamzaad, geroosterd (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Blancheer de peultjes 2 tot 3 min. in een pan met licht gezouten water. Giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan.
    2. Klop in een kommetje azijn, suiker, sojasaus, sesamolie en zout door elkaar tot de suiker en het zout zijn opgelost.
    3. Kerf met een citroentrekker overlangs lijnen in de schil van de komkommers. Snijd de komkommers en de radijsjes in dunne schijfjes. Vermeng in een grote kom de peultjes, komkommers en radijsjes met de dressing. Bestrooi de salade indien gewenst tot slot met sesamzaad.

    HANDIGE HINT

    Amandelen of amandelschaafsel roosteren gaat heel gemakkelijk in een koekenpan zonder vet. Rooster ze op matig vuur en schud de pan regelmatig, tot de amandelen beginnen te kleuren. Schep ze direct uit de pan en laat ze afkoelen voor u ze verder verwerkt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren