Koriandergarnalen met mangosalade

    Koriandergarnalen met mangosalade

    2keer bewaard
    27min


    Maak dit als eerste!

    Reuzengarnalen gemarineerd in een koriander-limoenmarinade, gegrild en geserveerd met een mangosalsa. Ook zeer geschikt voor de barbecue.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 16 rauwe reuzengarnalen, gepeld (behalve de koppen en staartpunten)
    • 3 eetl. korianderblad
    • 1¼ dl limoensap
    • 1 groene chilipeper, zaad verwijderd
    • 2 theel. sesamolie
    • 1 theel. komijnzaad
    • 1 teen knoflook
    • 2 groene mango's
    • 4 bosuitjes
    • 2 rode chilipepers, zaad verwijderd, in dunne ringetjes
    • 2 theel. bruine basterdsuiker
    • ½ bosje munt, blaadjes fijngesneden
    • ½ bosje erwtenspruiten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:27min 

    1. Rijg de garnalen overlangs aan satéstokjes (laat houten stokjes eerst 30 minuten weken).
    2. Vermeng in een kommetje de fijngesneden verse koriander, 4 eetlepels limoensap, de fijngesneden groene chilipeper, sesamolie, het komijnzaad en de uitgeperste knoflook. Bestrijk de garnalen hiermee en laat ze 10 minuten marineren.
    3. Schep intussen de dunne plakjes mango, fijngesneden bosuitjes, rode chilipepers, bruine suiker, munt, erwtenspruiten (als u die gebruikt) en het resterende limoensap door elkaar in een middelgrote kom. Verdeel dit over 4 bakjes.
    4. Verhit een geribbelde grillpan (of maak de barbecue aan). Gril de garnalen aan elke kant 1 minuut, of tot ze gaar zijn. Serveer ze met de slakommetjes.

    Wist u dat?

    Bij vroegere voedingsanalyses werden alle sterolen (een soort vetten) over één kam geschoren, zodat het leek alsof garnalen veel cholesterol bevatten. Uit nader onderzoek blijkt echter dat het erg meevalt met dit cholesterolgehalte. Ook lijken enkele andere sterolen in garnalen een gunstige uitwerking te hebben.

    Een variatie

    Maak een lenteachtige variatie door in de marinade het limoensap door 2 eetlepels droge sherry te vervangen en neem in plaats van het komijnzaad geroosterd sesamzaad en neem verse fijngehakte dille in plaats van koriander. Maak de salade van een in kleine blokjes gesneden vers meiknolletje, twee bosuitjes, 1 zoete rode paprika, 3 gedroogde tomaten, twee stengels bleekselderij, limoensap, pittige mosterd, zout, peper en verse basilicum.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren